Поблизу Хмельницького приватні особи ведуть вирубку Гринівецького лісу на місті, де, можливо, був скотомогильник

Фото: https://ngp-ua.info/

Мешканці мікрорайону «Молодіжний» уже декілька днів б’ють на сполох через вирубку частини Гринівецького лісу. За їх словами, на місці де ведеться вирубка, багато років тому був скотомогильник і тому роботи, які зараз там проводяться, можуть призвести до екологічної катастрофи.

У коментарі НГП у Лісовогринівецькій сільській раді зазначили, що вирубка ведеться на земельній ділянці, яка  якимось чином потрапила до приватної власності і тому зупинити рубку не можуть. Водночас можливість існування на земельній ділянці скотомогильника не відкидають та кажуть, що для цього необхідно провести належну експертизу.

Голова кооперативу «Молодіжний» повідомив, що є інформація про те, що на місце, де зараз проводиться вирубка лісових насаджень ще у 70-х роках минулого століття з місцевого радгоспу вивозили загиблу від різних захворювань худобу. Чи збереглася відповідна документація – невідомо.

«Якщо власник ділянки розпочне на ній щось будувати і полізуть кості – відселяти доведеться не лише наш мікрорайон, а й Озерну» – наголосив голова кооперативу.

На сьогодні на земельній ділянкі, згідно генерального плану, заборонене будь-яке будівництво. Але, за нашою інформацією, цей статус намагаються змінити та дозволити проведення будівельних робіт.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне