Поблизу міста Старокостянтинів встановили пам’ятник льотчику з миколаївської бригади

Фото: 299 бригада тактичної авіації

Про це повідомляютьу пресслужбі 299-ї бригади тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова.

“Олександр був досвідченим і вмілим бойовим льотчиком, неодноразово виконував бойові завдання під час проведення операції Об’єднаних сил на сході України. Професіоналізмом і старанністю виборов звання кращого льотчика ударної авіації за підсумками 2021 року”, — йдеться у повідомленні.

З перших днів повномасштабного вторгнення командир авіаційної ланки Олександр Корпан виконував бойові завдання та знищив понад сто військових машин та танків російської армії.

Фото: 299 бригада тактичної авіації

Під час виведення техніки з під російського ракетного обстрілу 2 березня 2022 року літак Олександра був уражений та загорівся. Капітан Корпан відвів охоплений полум’ям літак від аеродрому й ціною власного життя врятував життя побратимів і цивільних мешканців міста Старокостянтинів.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі капітану Корпану Олександру Богдановичу посмертно присвоєно звання Герой України, повідомили у пресслужбі 299-ї бригади тактичної авіації.

Фото: 299 бригада тактичної авіації

 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне