Поблизу Нетішина правоохоронці виявили браконьєра, який наловив раків на суму понад 100 тисяч гривень

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

В період нересту зловмисник наловив цілу сітку раків. Більшість із них була з ікрою. Принагідно зауважимо, що період заборони на вилов раків набагато довший і починається ще восени, адже на виношування ікри рак витрачає значно більше часу, ніж будь-яка риба. Ікра під черевом відкладається ранньої осені і виношується впродовж зимового та весняного періоду. І тільки в червні-липні місяці з’являються маленькі рачата.

Вчора, 11 травня, ввечері поліцейські офіцери Нетішинської ТГ Юрій Гарбар та Андрій Ніжник спільно з дільничним Віталієм Степанцем і рибоохоронним патрулем здійснювали патрулювання поблизу водойм міста-супутника ХАЕС.

Близько 22:00 години правоохоронці виявили місцевого жителя, який за допомогою забороненого знаряддя лову — ятера, — виловив з озера раків.

Усього в сітці було 33 раки. Згідно із затвердженими таксами для обчислення розміру відшкодування завданої шкоди, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр рака становить 3 332 гривні. Тож у цьому випадку збитків завдано на 109 956 гривень.

За даним фактом дізнавачі Шепетівського райуправління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). 

Нагадаємо, що в області триває операція «Нерест». Тож якщо ви стали свідком незаконного вилову водних ресурсів, негайно телефонуйте на «102»!

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне