Побиття футбольного судді у Волочиську: справа дійшла до Києва

Фото: https://news.liga.net/

Президент волочиського футбольного клубу “Агробізнес” Олег Собуцький може бути відсторонений від футболу довічно.

Такий жорсткий вердикт щодо нього може ухвалити Українська асоціація футболу. Олега Собуцького звинувачують у побитті головного арбітра матчу, в якому його команда програла.

Заяву про побиття написав арбітр Юрій Іванов, який був головним суддею матчу між командами “Агробізнес” та “Минай”, що відбувся 15 липня у Волочиську.

Матч між місцевою командою і гостями завершився перемогою гостей із рахунком 2:0. Це неабияк розлютило президента команди Олега Собуцького, а також вболівальників волочиських футболістів. Вони вважали, що суперники виграли завдяки упередженому суддівству Іванова.

Олег Собуцький і сам страждав від харківських фанатів

У ході зустрічі суддя показав господарям поля 8 жовтих карток, 3 жовтих картки також дісталося команді гостей. Однак найбільше розлютило вболівальників “Агробізнесу”, що в середині першого тайму суддя не призначив пенальті у ворота гостей, хоча там, кажуть, були для цього підстави.

Отож після матчу у приміщенні для арбітрів Собуцтький начебто напав на Іванова та побив його, пошкодивши йому носа. Власне, потерпілий це зафіксував на фото. Крім того, як стверджують очевидці, арбітрові в основному дісталися удари в тулуб, однак удар по носу вийшов найбільш промовистим.

Повернувшись після матчу до Києва, Юрій Іванов написав у поліції заяву на Собуцького, звинувативши його у побитті. Чомусь у Волочиську писати заяву за гарячими слідами він не ризикнув.

“Прошу вас притягнути до кримінальної відповідальності президента футбольного клубу “Агробізнес” Собуцького Олега Михайловича, який 15.07.2020 близько 20:00, перебуваючи у приміщенні для арбітрів на стадіоні “Юність” у м.Волочиськ Хмельницької області, по вул.Лисенка,2, де, діючи умисно через раптово виниклі неприязні відносини, спричинив мені тілесні ушкодження”, – йдеться у заяві.

Щоправда, сам Олег Собуцький стверджує, що навпаки – стримував знавіснілих фанатів волочиського клубу, які хотіли побити арбітрів.

Однак заява Іванова до поліції свідчить про інше. Крім того, факт побиття зафіксований також у суддівському рапорті. Ще один факт, який свідчить не на користь Олегу Собуцькому – його керівна посада в Українській асоціації футболу. Крім того, що він є президентом футбольного клубу, він ще й обіймає посаду віце-президента Української асоціації футболу.

Отже, якщо вину Собуцького у побитті арбітра визнають, його можуть відсторони від футболу безстроково, тобто фактично довічно.

Джерело: Телеканал “TV7+”

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне