Податковою міліцією Хмельниччини з тіньового обігу вилучено підакцизних товарів на 38 мільйонів гривень

2
Фото: 24tv.ua

Працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Хмельницькій області у ході проведення заходів у рамках операції «Акциз-2019» викрито низку резонансних правопорушень в сфері обігу підакцизних товарів. За результатами яких вилучено з незаконного обігу матеріальних цінностей загальну суму 38 мільйонів гривень.

Найбільшу питому вагу з числа вилучених із тіньового обігу товарів становлять паливно-мастильні матеріали. Сумарна вартість яких оцінюється у понад 16 мільйонів гривень. Також у напрацьованих податковими міліціонерами вилучень домінують спирт, алкогольні вироби і тютюнова продукція. Які оцінюються майже у 15 мільйонів гривень.

Примітно, що фахівцями фіскальної служби на постійній основі проводиться моніторинг сайтів Інтеренат-мережі та мобільних додатків – месенджерів стосовно встановлення фактів незаконного обігу підакцизних товарів на території обслуговування.

У підсумку протягом поточного року припинено діяльність трьох незаконних виробництв підакцизних товарів та вилучено фальсифікованої алкогольної продукції майже на 3 мільйони гривень.
Також вжито заходів щодо викриття фактів реалізації підакцизних товарів через інтернет-сайти. В результаті чого було припинено 6 міжрегіональних тіньових трафіків постачання контрафактної алкогольної і тютюнової продукції.

За даними фактами розпочато 15 кримінальних проваджень за статтею 204 Кримінального кодексу України. Також припинено діяльність 5 незаконних виробництв (підпільних цехів) алкогольних напоїв.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне