Поїздка на футбол від нардепа Олександра Гереги

Фото: Перший Подільський

Народний депутат Олександр Герега, обраний у одномандатному виборчому окрузі №192, організував 10 червня для мешканців свого округу поїздку на футбольний матч, повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

«Традиційно народний депутат України Олександр Герега потішив фанатів Городоцького, Дунаєвецького, Чемеровецького та Ярмолинецького районів поїздкою на один із найпрестижніших матчів Україна-Люксембург», – йдеться у сюжеті на телеканалі «Перший Подільський».

Матч відбувся 10 червня на стадіоні «Арена Львів».

У сюжеті зазначають, що «загалом подарунок у вигляді матчу на «Арена Львів» отримали 300 вболівальників», а таку ініціативу депутат проявляє не вперше.

Треба зазначити, що Олександра Герегу уже двічі обирали народним депутатом від виборчого округу №192 на Хмельниччині. Цього року нардеп балотуватиметься втретє. Як повідомляє сайт партії «За конкретні справи», на партійному з’їзді, який відбувся 9 червня, делегати одноголосно підтримали пропозицію щодо висунення Олександра Гереги  кандидатом в народні депутати України на позачергових парламентських виборах, що мають відбутися у липні. 13 червня його зареєструвала ЦВК.

«Поки Олександр Герега не був зареєстрованим Центральною виборчою комісією кандидатом у народні депутати, його дії не можна було розглядати з точки зору виборчого законодавства. Але з моменту реєстрації на нього поширюються вимоги Закону України «Про вибори народних депутатів України», який, зокрема, забороняє проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт тощо. Такі дії, що супроводжуються закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців»,– наголосив Андрій Попик,  координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Хмельницькій області.

Передвиборчою агітацією вважаються здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію – суб’єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України (частина 1 статті 68 Закону «Про вибори народних депутатів України»).

Принагідно слід нагадати медійникам, що передвиборна агітація з використанням засобів масової інформації усіх форм власності має проводитися з дотриманням принципу рівних умов (частина 1 статті 71 Закону України «Про вибори народних депутатів України»).

 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне