Поліцейські Шепетівщини викрили гастролерку із Запоріжжя, яка ошукувала пенсіонерів за схемою «ваш родич потрапив у біду»

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Поліцейські Шепетівщини викрили гастролерку із Запоріжжя, яка, за версією слідства, ошукувала пенсіонерів за схемою “ваш родич потрапив у біду”.

Про це повідомляє поліція Хмельницької області.

Як інформують правоохоронці, на Хмельниччині від дій підозрюваної постраждали дві пенсіонерки з Ізяслава. Загальна сума збитку склала близько 120 тисяч гривень.

“Жінка з невстановленими наразі спільниками користувалась класичною шахрайською схемою “ваш родич потрапив у біду”. До потерпілих телефонував невідомий, що представлявся лікарем і повідомляв, що близький родич потерпілих потрапив у ДТП і терміново потребує коштів на лікування. В обох випадках схвильовані пенсіонерки погоджувались віддати всі заощадження, аби врятувати рідних. Вони повідомляли свої адреси, і вже незабаром до них приходила молода жінка (підозрювана), якій потерпілі передавали кошти. У першому випадку сума становила тисячу доларів, у другому — 80 тисяч гривень”, — йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі оголосили 32-річній гастролерці підозру за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб).

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне