Поліцейські та працівники соціальної сфери обговорили питання протидії домашньому насильству

Фото: hm.npu.gov.ua

В Головному управлінні Національної поліції Хмельницької області відбувся «круглий стіл», учасники якого обговорили шляхи профілактики домашнього насильства та надання допомоги постраждалим.

У засіданні взяли участь працівники мобільних груп поліції по реагуванню на факти домашнього насильства, представники соціальних служб та громадських організацій, які займаються наданням допомоги жертвам насильства.

hm.npu.gov.ua

Як зазначив координатор мобільних груп Віталій Наглій, з моменту їх запуску у вересні 2019 року поліцейські вже відреагували на понад 300 викликів на сімейні конфлікти та склали майже 100 адміністративних матеріалів. 

hm.npu.gov.ua

В ході зустрічі її учасники обговорили не лише алгоритми надання максимально ефективної допомоги жертвам домашньої тиранії, а й подискутували щодо того, як переконати людей не замовчувати факти домашнього насильства. Загальноукраїнська статистика свідчить, що близько 7% жертв заявляють про знущання до поліції.

hm.npu.gov.ua

На завершення правоохоронці та представники громадянського суспільства окреслили план наступних спільних кроків, спрямованих на протидію насильству в сім’ях. 

hm.npu.gov.ua

hm.npu.gov.ua

Сектор комунікації поліції Хмельницької області 

Нагадаємо, що 63-річний місцевий житель, керуючи вантажівкою «КамАЗ» з напівпричепом, допустив наїзд на 82-річну пенсіонерку. У результаті ДТП жінка отримала тілесні ушкодження у вигляді політравми.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне