Поліцейські затримали нотаріуса Хмельницької районної державної нотаріальної контори

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Сьогодні, 11 лютого, правоохоронці затримали під час отримання неправомірної вигоди державного нотаріуса Хмельницької районної державної нотаріальної контори.

Корупційну «схему» викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області спільно зі слідчими головного управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області.

За даними слідства, посадові особи Хмельницької районної державної нотаріальної контори за вирішення питань, що належать до їхньої компетенції, вимагали з мешканців регіону неправомірну вигоду.

https://hm.npu.gov.ua/

В ході документування протиправної діяльності поліцейські встановили, що громадянин за безперешкодну та пришвидшену державну реєстрацію права власності на земельну ділянку, отриману ним у спадщину, мав сплатити 800 доларів США.

Сьогодні, 11 лютого, у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України поліцейські затримали державного нотаріуса після отримання неправомірної вигоди.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 4 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру у вчиненні вищевказаного правопорушення. Тривають слідчі дії.

Департамент стратегічних розслідувань  Національної поліції України

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне