Поліцейські затримали водія, який, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, спричинив ДТП з летальними наслідками

Фото: hm.npu.gov.ua

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 20 січня, близько 20.15 години в м. Старокостянтинів по вулиці Меджибізькій неподалік заводу «ПМК». Під час перевірки водія на стан алкогольного сп’яніння «Драгер» показав 2.31 проміле.

Попередньо встановлено, що 27-річний житель Старокостянтинівського району, керуючи автомобілем «ВАЗ 2105», не врахував дорожньої обстановки, виїхав на узбіччя та допустив зіткнення з припаркованою вантажівкою «ЗІЛ».

У результаті ДТП 28-річний пасажир автомобіля «ВАЗ» від отриманих травм помер на місці події. Водій травмувався. Під час перевірки його на стан алкогольного сп’яніння «Драгер» показав 2.31 проміле. Ще один пасажир автомобіля не травмувався.

Правоохоронці затримали водія «ВАЗ» в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. По даному факту відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. Наразі слідчі дії тривають. Вирішується питання про оголошення затриманому підозри та обрання йому запобіжного заходу.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне