Поліція Хмельниччини з 28 березня бере під охорону всі виборчі дільниці

1
Фото: hm.npu.gov

Працівники поліції Хмельницької області з 28 березня беруть під фізичну охорону усі виборчі дільниці, на які завозяться бюлетені для голосування. Про це повідомляє прес-служба правоохоронців.

Охорона триватиме до моменту, доки бюлетені по завершенні підрахунку голосів не будуть здані до ОВК.

Усім працівникам, які заступають на чергування на дільниці, провели відповідний інструктаж. Та роздали спеціальні пам‘ятки щодо забезпечення публічної безпеки і порядку під час виборчого процесу.

22

hm.npu.gov

Працівники поліції нестимуть службу на 1536 територіальних та 7 окружних виборчих дільницях. Правоохоронцям у день виборів допомагатимуть понад півтори тисячі працівників ДСНС та 812 членів громадських формувань.

44

hm.npu.gov

Також на Хмельниччині поліція слідкуватиме за правопорядком на ОВК фізично і дистанційно через мобільні системи відеоспостереження. Для більш ефективного забезпечення громадського порядку на дільницях під час виборів в Головному управлінні Національної поліції Хмельницької області вирішили, окрім здійснення традиційної фізичної охорони, ще й встановити на території ОВК мобільні системи відеоспостереження.

6

hm.npu.gov

Кожна з таких систем складається з кількох дистанційно керованих камер, які повністю перекривають по периметру територію довкола усіх семи окружних виборчих комісій.

Завдяки такій інновації працівники хмельницької поліції, які під час виборів чергуватимуть у ситуаційному штабі обласного управління поліції, зможуть в режимі «online» моніторити ситуацію, слідкувати за громадським порядком і, в разі потреби, швидко зреагувати на потенційну небезпеку чи правопорушення.

5

hm.npu.gov

Усе обладнання встановлене з дозволу ЦВК. В самих залах, де проходитиме голосування, камери не встановлювалися, щоб не порушувати таємність волевиявлення.

Кожна камера, під‘єднана до мобільної системи, у разі проблем з електропостачанням може працювати 8 годин від автономного джерела живлення. Також вона каналами GSM передає відео в режимі реального часу у ситуаційний центр ГУНП і самостійно архівує записи протягом 20 діб.

 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне