Поліція затримала групу осіб, яка намагалася «викупити» матеріали кримінального провадження

Фото: Національна поліція України

Мешканець Хмельниччини проник до чужого будинку та викрав усі заощадження. Родичі зловмисника пообіцяли посадовцю поліції хабар за передачу матеріалів кримінального провадження з метою знищення.

Працівники Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ отримали рапорт начальника сектору кримінальної поліції Теофіпольського відділення поліції Хмельниччини. Поліцейський повідомив про корупційну пропозицію, яку йому висловили родичі чоловіка, який є фігурантом кримінального провадження за фактом крадіжки: він проник до одного з будинків у Теофіпольському районі і викрав 250 тисяч гривень.

Під час особистої розмови з посадовцем поліції йому запропонували передачу двох тисяч доларів США за матеріали кримінального провадження, які мали в подальшому спалити.  

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі прокуратура Теофіпольського району внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Згодом матеріали передали до Теофіпольського відділення поліції.

Після передачі поліцейському хабаря у розмірі 1800 доларів США оперативники внутрішньої безпеки НПУ та працівники поліції Хмельниччини, за силової підтримки спецпідрозділу КОРД та процесуального керівництва прокуратури, затримали двох осіб. Предмет злочину вилучено.

В порядку ст. 208 КПК України затримано хабародавців та безпосереднього фігуранта крадіжки. За викрадення чужого майна з проникненням у житло чоловікові загрожує до шести років позбавлення

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне