Поліція затримала під час отримання хабаря начальника одного з відділів Хмельницької ОДА

Фото: https://hm.npu.gov.ua

Слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань Нацполіції в області під процесуальним керівництвом прокуратури задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником одного із відділів Департаменту соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації.

https://hm.npu.gov.ua

Зловживаючи службовим становищем, посадовець вимагав та отримав тисячу доларів США від місцевого мешканця за безперешкодне видання його синові направлення на проходження альтернативної (невійськової) служби.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України — одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади.

https://hm.npu.gov.ua

На даний момент посадовець затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області 

 

 

 

 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне