Полонський суд обрав запобіжний захід підозрюваному в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень односельцю

23
Фото: court.gov.ua

Щойно Полонський районний суд задовольнив клопотання прокурора – обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою підозрюваному у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

За версією слідчих, учора, 19 листопада, в с. Новоселиця Полонського району молодий чоловік під час бійки ударив ножем в живіт свого односельця. Медики діагностували в того тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння.

Того ж дня поліція чоловіка затримала, а сьогодні слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 КК України, та звернулися до суду з проханням обрати підозрюваному найсуворіший запобіжний захід.

«Приймаючи до уваги, що він обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 121 КК України, яке відноситься до категорії тяжких злочинів, відповідно до ст.12 КК України, за вчинення якого передбачено покарання позбавлення волі строком до восьми років, виникла необхідність у застосуванні щодо нього запобіжного заходу. При цьому, в ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний на даний час ніде не працює та не навчається. Постійного джерела доходів не має, засобами зв’язку не володіє, не судимий.

Вказані обставини дають достатні підстави вважати, що він може переховуватися від органів досудового розслідування та суду. Вчинити інше кримінальне правопорушення та іншим чином перешкоджати кримінальному провадженню», – ідеться в ухвалі Полонського районного суду.

Ухвала суду діє до 17 січня 2020 року і може бути оскаржена до апеляційної інстанції.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне