Полонський суд оштрафував водія, що на залізничному переїзді проігнорував червоне світло

1
Фото: kma.court.gov.ua

«Визнати винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 123 КУпАП та накласти на нього стягнення у виді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 850 гривень без оплатного вилучення транспортного засобу у його власника», – таку постанову виніс Полонський районний суд водієві автомобіля «Івеко».

Як інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду, 8 червня цього року він виїхав на залізничний переїзд при увімкненому червоному сигналі світлофора. Цим самим порушив пункт 20.5 «в» ПДР України. Відповідальність за таке правопорушення передбачена частиною 2 статті 123 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційної інстанції.

Довідково. Частина 2 статті 123 Кримінального кодексу України «Порушення правил руху через залізничні переїзди»

В’їзд на залізничний переїзд у випадках, коли рух через переїзд заборонений, – тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне