Польські митники назвали Хмельниччину кінологічною столицею України

Польські митники назвали Хмельниччину кінологічною столицею України
Фото: antikor.com.ua

Яскравим підтвердженням багатовекторної інноваційної фахової діяльності на Хмельниччині Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС, на базі якого працює один з дев‘яти Регіональних кінологічних навчальних центрів Всесвітньої митної організації, слугують позитивні відгуки делегації Національної адміністрації доходів Республіки Польща.

«Візит до України – новий досвід підготовки собак митно-податкової служби КАС», – під таким заголовком вийшов у світ їхній матеріал на сайті Палати фіскальної адміністрації у Варшаві.

Польські колеги, які проходили тут спеціальні двотижневі курси, вражені сучасним рівнем підготовки і вкотре підтвердили думку про те, що Хмельницький став головним кінологічним центром України. Фундаментальною метою візиту слугували обмін досвідом та проходження спеціального навчання кінологічних команд з пошуку тютюнових виробів та наркотичних засобів.

«Безумовно участь у теоретичних та практичних заняттях та в обміні досвідом збагатила наші попередні знання та навички в галузі тренування та використання кінологічних команд. Додатковою перевагою навчання було поєднання професіоналізму, виняткової доброти працівників навчального центру та майже домашньої атмосфери», – зазначила Національний координатор по роботі зі службовими собаками – офіцер Мазовецького митно-податкового управління, Регіональне бюро адміністрування доходів у м. Варшава Ельвіра Адамчик-Шимкович.

Польську митницю та казначейську групу представляли, також: Гжегож Меланюк з собакою Нутка, що навчалася виявляти інтоксиканти з Мазовецького митного та податкового відомства у Варшаві, та Матеуш Кельб з собакою Джіном, що навчався для виявлення тютюнових виробів у Люблінській податковій службі.

Учасники зустрічі висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю КСА з Державною фіскальною службою України у сфері підготовки службових собак та представлення делегації українських методів роботи в Навчальному центрі службових собак у Каміоні.

Повідомляє офіційний портал Державної фіскальної служби України в Хмельницькій області

Нагадаємо, що мешканець Хмельницької області запропонував 400 доларів США як «подяку» начальникові Городоцького відділу поліції за повернення вилученого автомобіля. На передачі «авансу» посадовцю поліції чоловіка затримали працівники внутрішньої безпеки, місцевої поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне