Понад 200 млн грн виділено на заходи з термомодернізації та підвищення енергоефективності бюджетних установ

Фото: https://khm.gov.ua/

Про це написав міський голова Хмельницького Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.

«З 2016 року ми активно працюємо над термомодернізацією та енергозбереженням. По-перше, це економія бюджетних ресурсів, а, отже, коштів платників податків. По-друге – створення комфортних умов для відвідувачів, насамперед, для наших дітей! Термомодернізуємо заклади освіти, медицини, позашкілля, профтехосвіти.

З 2016 року ми термомодернізували велику кількість об’єктів. А 2023 рік має шанс стати одним з найбільших по фінансуванню. В ході сесії міської ради ми виділили понад 200 млн грн на термомодернізацію і підвищення енергоефективності наших бюджетних установ. Загалом у цьому році сума складе 251 млн грн.

Плануємо повністю термомодернізувати 6 навчальних закладів, корпуси міської та інфекційної лікарень, частину закладів соціальної сфери, частину корпусів табору «Чайка», а також завершити термомодернізацію Палацу творчості.

В низці навчальних закладів повністю замінити систему опалення. На це передбачили понад 40 млн грн.

Повністю будуть замінені вікна у школах, а також частково у закладах профтехосвіти. Минулого року замінили 1178 вікон, а в 2023 плануємо понад 1300. Усі мають сертифікат енергозбереження.

У деяких закладах будемо утеплювати дахи, підвали, цоколі. Такі вкладення виправдовують себе за кілька років, бо енергоносії фінансуються з казни міста. В наступний зимовий період маємо зайти ще сильнішими і енергоефективнішими. І найголовніше з комфортними умовами для дітей!

Працюємо далі… Тримаймо стрій!»

https://khm.gov.ua/

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне