Понад 80% зареєстрованих православних релігійних громад на Хмельниччині з 24 лютого 2022 перейшли до ПЦУ

Фото: Суспільне Хмельницький

Про це Суспільному Хмельницький розповіла директорка департаменту інформаційної діяльності, культури та релігій обласної військової адміністрації Інна Михайлова.

“Всього, у період з 24 лютого 2022 року до 23 червня цього року розпорядженнями Хмельницької обласної військової адміністрації зареєстровано статути 226-ти релігійних громад УПЦ у новій редакції, 197 з яких перейшли в ПЦУ”, — говорить Інна Михайлова.

За її словами, станом на 23 червня 2023 року, на розгляді у Хмельницькій ОВА перебуває вісім звернень релігійних громад УПЦ, які прийняли рішення про перехід до ПЦУ, з проханням реєстрації їх статутів у новій редакції.

“Близько 40 релігійних громад УПЦ та 11 незалежних православних громад займаються підготовкою відповідних документів для юридичного оформлення прийнятого на зборах громад рішення про перехід в ПЦУ”, — сказала Інна Михайлова.

Як повідомляє, УПЦ (МП) Хмельниччина є лідером, серед українських областей, за кількістю парафій Української православної церкви Московського патріархату. Їх, за офіційними даними УПЦ (МП) в нашому регіоні – 968.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне