Понад 93 тисячі гривень збитків сплатило лісогосподарське підприємство Хмельниччини

Фото: https://khmeln.dei.gov.ua/

В серпні 2020 року спеціалістами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, було розраховано 93 тис. 913 грн. збитків, завданих порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища Спеціалізованим лісогосподарським комунальним підприємством “Орлан” Білогірської селищної ради. Розрахунки проведено на підставі матеріалів та проведених замірів параметрів незаконно зрізаних дерев породи дуб та граб, на території підприємства, представниками Білогірського відділення поліції ГУНП у Хмельницькій області.

В свою чергу, у жовтні 2021 року Північно-західний апеляційний господарський суд зобов’язав підприємство-винуватця, створеного з метою вдосконалення державного управління в галузі охорони, захисту, використання та відтворення лісів і збереження лісосировинних ресурсів, відшкодувати збитки, завдані лісовому фонду України.

В грудні 2021 року Білогірське СЛКП «Орлан» сплатило збитки в повному обсязі.

Нагадаємо, що обов`язок щодо забезпечення охорони лісових насаджень покладено саме на постійних лісокористувачів (в даному випадку – на лісогосподарське підприємство), які відповідають за невиконання або неналежне виконання таких обов`язків, в тому числі, у разі незабезпечення охорони та захисту лісів від незаконних рубок дерев.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне