Понінка: 15-річний хлопець за крадіжку 5 пар кросівок потрапив на лаву підсудних

Фото: https://denzadnem.com.ua/

Піз­но вве­че­рі 4 бе­рез­ня у смт По­нін­ка, що у По­лонсь­ко­му районі, підліток за­ліз че­рез від­чи­не­ну ква­тир­ку у літ­ню кух­ню, що розташована в дво­рі дво­по­вер­хівки, де меш­кає юнак. По­тім пе­рей­шов у га­раж, звідки вик­рав 5 пар спор­тивно­го взут­тя на су­му по­над 1200 гри­вень.

Як по­ві­до­ми­ла прес-служ­ба Хмель­ницько­го апе­ля­цій­но­го су­ду,хлоп­ця виз­на­ли вин­ним у кра­діж­ці, по­єд­на­ній з про­ник­ненням у приміщення (час­ти­на 3 стат­ті 185 Кри­мі­наль­но­го ко­дек­су Ук­ра­їни) та призначити по­ка­ран­ня у ви­ді поз­бавлен­ня во­лі стро­ком на 3 ро­ки.

«На під­ста­ві ста­тей 75,76,104 КК Ук­ра­їни об­ви­ну­ва­че­но­го звіль­ни­ти від приз­на­че­но­го по­ка­ран­ня, як­що він про­тя­гом іс­пи­то­во­го стро­ку в один рік не вчи­нить но­вий зло­чин і ви­ко­нає пок­ла­де­ні на нього та­кі обов’яз­ки: пе­рі­одич­но з’яв­ля­ти­ся для ре­єс­тра­ції до уповноваженого ор­га­ну з пи­тань про­ба­ції; по­ві­дом­ля­ти уповноважений ор­ган з пи­тань про­ба­ції про змі­ну міс­ця проживання, ро­бо­ти або нав­чання», — та­кий ви­рок ви­ніс Полонський район­ний суд 15-річ­но­му жи­те­лю се­ли­ща По­лонсь­ко­го району.

У су­ді шко­ляр вин­ну виз­нав та під­твер­див об­ста­ви­ни вчи­нен­ня крадіжки, які учас­ни­ки про­це­су не ос­по­рю­ва­ли.

«У від­по­від­ності до ч. 3 ст. 349 КПК Ук­ра­їни су­дом, за зго­дою усіх учас­ни­ків про­це­су, виз­на­но не­до­ціль­ним дос­ліджен­ня до­ка­зів щодо ви­ще­заз­на­че­них об­ста­вин, які ні­ким не ос­по­рю­ють­ся. Та­кож судом з’ясо­ва­но, що учас­ни­ки су­до­во­го роз­гля­ду пра­виль­но розуміють зміст цих об­ста­вин, та роз’яс­не­но нас­лідки про те, що во­ни бу­дуть поз­бавле­ні пра­ва ос­каржи­ти ці об­ста­ви­ни в апеляційному по­ряд­ку», — ідеть­ся у ви­ро­ку, який ще не наб­рав законної си­ли і мо­же бу­ти ос­карже­ний до апе­ля­цій­но­го су­ду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне