Порошенко на Хмельниччині: суперечки з опонентами в Хмельницькому та штовханина в Кам’янці-Подільському

Фото: www.oporaua.org

У Хмельницькій області команда «Європейської Солідарності» відвідала Меджибіж, Ярмолинці, Хмельницький, Дунаївці та Кам’янець-Подільський. Здебільшого зустрічі з громадами відбувалися без серйозних інцидентів. Однак у Хмельницькому та Ярмолинцях спостерігачі ОПОРИ зафіксували суперечки з представниками «Національного корпусу» й ВО «Свобода», а в Кам’янці-Подільському – короткочасну сутичку з начебто прихильниками Анатолія Шарія.

4 липня Хмельниччину відвідав лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко разом із командою. Партійці побували в селищах Меджибожі, Ярмолинцях, містах Хмельницькому, Дунаївцях та Кам’янці-Подільському. Оголошення про візит опублікували вранці 4 липня на сторінці «Європейська Солідарність – Хмельниччина» у Facebook.

www.oporaua.org

Зустрічі партійців з громадами в Меджибожі та Дунаївцях відбулися без інцидентів.

Натомість у Хмельницькому запланована прогулянка кандидатів у нардепи від «Європейської Солідарності» вулицею Проскурівською розпочалася з двогодинним запізненням. При цьому Петра Порошенка та його команду супроводжували не лише місцеві партійці та прихильники, але й представники «Національного корпусу», які намагалися отримати від п’ятого президента України відповіді на свої запитання «про відрубані руки» та «про Свинарчуків», однак конфлікт обмежився суперечками, вигуками «Ганьба!» від обох сторін та «Ганьба «Нацкорпусу»!»

У Ярмолинцях про те, «чому Свинарчуки не за гратами?» і чому довіреною особою Петра Порошенка під час президентських виборів був «регіонал Герега», колишнього президента запитував кандидат у народні депутати від ВО «Свобода» у виборчому окрузі №192 Назарій Чепко з групою прихильників. Відтак виникла суперечка з тими, хто прийшов підтримати представників «Європейської Солідарності».

У Кам’янці-Подільському, як повідомляє спостерігачка ОПОРИ, під час виступу Петро Порошенко закликав своїх прихильників «допомогти відпустити кульки» начебто симпатику Анатолія Шарія, після чого виникла штовханина, яка, утім, тривала недовго.

Окрім зустрічі з Петром Порошенком та кандидатами в народні депутати від партії в багатомандатному виборчому окрузі Софією Фединою, Віталієм Гайдукевичем та Андрієм Карповим (Полтавою), у Кам’янці-Подільському відбувся також концерт за участі гуртів «KOZAK SYSTEM» і «ХАС».

www.oporaua.org

www.oporaua.org

«Порушень під час зустрічей представників «Європейської Солідарності» з мешканцями населених пунктів області ОПОРА не фіксувала. Агітаційні заходи відбувалися відповідно до вимог виборчого законодавства, а конфлікти з представниками опонентів відбувалися переважно в форматі словесних сутичок та не мали серйозних наслідків», – повідомив Андрій Попик, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Хмельницькій області. 

Відповідно до частин 1 та 2 статті 68 Закон України «Про вибори народних депутатів України» передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію – суб’єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України, зокрема шляхом проведення зборів громадян, інших зустрічей з виборцями, проведення концертів чи інших публічних заходів за підтримки партії – суб’єкта виборчого процесу чи кандидата у депутати.

 
За коментарями звертайтеся:
Андрій Попик, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Хмельницькій області
тел.: 097 935 13 90
e-mail: popyk@opora.org.ua
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне