Посадовця Хмельницької ОДА, який вимагав хабара у перевізника, оштрафували на 20 тис. грн

Фото: ngp-ua.info

Хмельницький міськрайонний суд визнав винним головного спеціаліста відділу інфраструктури управління промисловості та інфраструктури департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Хмельницької ОДА Андрія Близнюка в одержанні неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368 КК України) і призначив покарання у вигляді штрафу 20,4 тис. грн з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади на два роки. Інформує НГП

Про це свідчить вирок суду від 30 січня.

За матеріалами справи 14 травня 2018 року посадовець ОДА зустрівся з директором ТОВ «Тур Авто Плюс», якій запропонував надати неправомірну вигоду  на суму 12 тис. гривень за внесення змін у розклади руху автобусів на маршрутах Нова Ушиця-Ставчани-Хмельницький, Нова Ушиця-Хмельницький, Нова Ушиця-Березівка-Хмельницький шляхом заміни в ці розклади руху зупинки «Кам`янецька» на «Хмельницьку АС №5» та підписання їх.

Під час наступної зустрічі 30 травня перевізник передала чиновнику обумовлену суму в дворі будинку на вул. Володимирська, 80. Після цього Близнюк віддав їй пакет документів зі змінами щодо організації перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування.

Обвинувачений в судовому засіданні вину не визнав. Пояснив, що з метою вирішення конфліку між двома перевізниками він після закінчення робочого дня віддав одній з них розклад руху маршрутів та додаткові угоди. Щодо наявності коштів у кишені його штанів (12 тис. грн), сказав, що це перевізник поклала їх поза його увагою.

Натомість суд визнав покази обвинуваченого неправдивими, спрямовані на уникнення відповідальності. Також його твердження повністю спростовуються належними, об`єктивними, допустимими та дослідженими доказами, які отриманні з вимогами кримінального процесуального законодавства.

Окремо до суду надійшла доповідь органу пробації, який вважав, що виправлення обвинуваченого без позбавлення або обмеження волі на певний строк можливе та не становить високої небезпеки для суспільства.

“Приймаючи до уваги характер діяння і спосіб його вчинення, суспільну небезпеку скоєного корупційного злочину та особу винного, суд приходить до висновку призначити Андрію Близнюку покарання у вигляді штрафу в межах санкції ч. 1 ст. 368 КК України з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади. На думку суду, таке покарання буде справедливим, необхідним і достатнім для виправлення та запобігання вчиненню нових злочинів як самим обвинуваченим, так і іншими особами”, – зазначено у вироку суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне