Позачергова сесія Хмельницької міськради: за що голосували

Фото: https://suspilne.media/

12 родин полонених та зниклих безвісти жителів Хмельницької громади отримають по 50 тисяч гривень одноразової допомоги. Таке рішення одностайно ухвалили депутати на позачерговій сесії міської ради.

Про це Суспільному розповів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

По 50 тисяч гривень з бюджету Хмельницької громади отримають 12 родин полонених і зниклих безвісти жителів громади. 34 присутніх на позачерговій, 20-тій сесії міської ради, депутати проголосували “за”.

“Наразі це 12 тих, хто подав документи. Документи зараз доносять, збирають ще родини, ця кількість буде більша”, — розповідає Олександр Симчишин.

За словами голови, сьогодні депутати ухвалили остаточне рішення затвердити договір про грант на мільйон 400 тисяч євро з Північною екологічною фінансовою корпорацією для фінансування інвестиційного проєкту. Йдеться про облаштування житла для внутрішньо переміщених осіб.

“Доволі таки пристойна сума. Грант — це безповоротні кошти, будуть нам надані для того, щоб ми зробили роботи й змогли поселити в цих відремонтованих, реконструйованих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб”, — розповідає Хмельницький міський голова.

Голова розповідає: сьогодні депутати проголосували й за рішення про припинення права користування земельними ділянками представниками української православної церкви на вулицях Підмогильного та Інститутській.

“Це вже третє подібне рішення. Ми припиняємо право власності, по суті, релігійній організації, яка має зв’язки з державою-терористом. Десь на цій ділянці буде сквер, а можливо й інші цільові призначення”, – розповідає очільник міста.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне