Позачергова сесія Хмельницької облради: заборона московського патріархату та звернення до Президента

Фото: https://km-oblrada.gov.ua/

У Хмельницькому відбулася позачергова сесія обласної ради. У пленарному засіданні взяли участь 47 депутатів. Причиною скликання депутатів став інцидент з побиттям військовослужбовця у соборі московського патріархату.

«Протиправні дії стосовно військового, і в першу чергу стосовно людини, яка прийшла в храм Божий, не мають жодного виправдання.

Необхідність скликання сьогодні позачергового засідання сесії обласної ради – це вирішення питання особливого значення – нашої свободи, національних інтересів та збереження цілісності нашої держави. Немає сьогодні важливішого завдання для кожного з нас,  для кожного українця як захист рідної землі від рашистського окупанта, збереження цілісності території нашої держави, забезпечення її успішного майбутнього в європейській спільноті. Закликаю депутатів до конструктивної й виваженої роботи та прийняти відповідні рішення, які сприятимуть зміцненню нашої єдності, забезпеченню свободи релігійних поглядів, а не пропаганді московських найманців», – наголосила голова облради Віолета Лабазюк.

Відтак депутати одноголосно прийняли рішення заборонити діяльність Української Православної Церкви московського патріархату (офіційно зареєстрована як Київська митрополія Української православної церкви) на території області.

Також депутати доручили управлінню патрульної поліції в Хмельницькій області здійснити службову перевірку посадових осіб управління щодо правомірності складання адміністративного протоколу на військовослужбовця Ананьєва А., котрого побили у соборі.

Звернулись депутати до ГУНП в Хмельницькій області та Управління СБУ у Хмельницькій області щодо забезпечення припинення незаконного користування УПЦ московського патріархату (офіційно зареєстрована як Київська митрополія Української православної церкви) державним майном на території Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець».

Також депутати обласної ради закликали Президента України, Кабінет міністрів України припинити договори оренди та або користування УПЦ (мп) церковними спорудами, що перебувають у державній власності.

«Офіційно, російська православна церква нібито не має жодного стосунку до так званої УПЦ (мп). Однак, ця релігійна організація, центр якої перебуває у країні-агресорі, послідовно і системно використовується росією для політичного впливу на Україну та дестабілізації ситуації.

Численні факти, включаючи матеріали кримінальних проваджень, свідчать, що структури рпц в Україні використовувалися російськими спецслужбами для розвідувальної діяльності та рекрутування агентів в Україні.

Через своїх ієрархів ця церква послідовно озвучує кремлівські наративи, готує ґрунт для духовної і військової окупації. Розгалужена мережа рпц в Україні в умовах повномасштабної війни росії проти України розкрила свою справжню сутність. Численні колаборанти в рясах не лише благословляли «визволителів» та активно співпрацювали з ними на тимчасово окупованих українських територіях, але й здійснювали розвідувальну діяльність та сприяли терору проти українських патріотів. На жаль, колаборація з окупантом для УПЦ (мп) – це не поодинокі випадки, а системне явище.

У зв’язку з тим, вимагаємо від (відповідно до рівня – військової адміністрації чи виконавчого комітету) припинити договори оренди та або користування УПЦ (мп) церковними спорудами, що перебувають у комунальній власності.

Закликаємо Президента України, Кабінет міністрів України припинити договори оренди та або користування УПЦ (мп) церковними спорудами, що перебувають у державній власності» – йдеться у зверненні.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне