Позитивна тенденція: Хмельниччина днями вийде із “червоної зони”

Фото: ADM-KM.GOV.UA

Тенденція до зниження рівня захворюваності на Covid-19 дозволить Вінницькій і Хмельницькій областям вийти з червоної зони епідемічної небезпеки та карантину.

Джерело: міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу 13 грудня, інформує УП

Пряма мова: “В Україні вже 5 тижнів поспіль фіксується тенденція до зменшення кількості зареєстрованих випадків Covid-19. Найбільша кількість випадків у нас була на тижні з 1 по 7 листопада – 152 263 випадки. За минулий тиждень було зареєстровано 61 210 випадків. 

Ці показники дозволяють нам вивести з червоного рівня епідемічної небезпеки ще дві області Вінницьку та Хмельницьку. 

Міністерство охорони здоров’я вже зробило відповідне подання до Кабінету міністрів про скликання державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для розгляду цього питання”. 

Деталі: Ляшко нагадав, що на даний момент на червоному рівні епідемічної небезпеки перебувають ще 10 областей. 

На сьогодні продовжують хворіти хворобою Covid-19 266 тисяч українців.

За даними Ляшка, 26 709 українців отримують медичну допомогу в лікарнях, з них 21 119 перебувають на кисневій терапії – а це майже 80% госпіталізованих. 

2773 госпіталізованих перебувають у відділеннях інтенсивної терапії, з них кожен другий (1443 пацієнтів) підключений до апарату штучної вентиляції легень. 

За минулий тиждень до лікарень з діагнозом Covid-19 потрапили 15 676 українців, з них 85% – люди, які не отримали бодай 1 дозу вакцини проти Covid-19.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне