Працюючі подоляни сплатили до бюджетів усіх рівнів понад 800 мільйонів гривень

1
Фото: svidok.online

За результатами роботи у січні-лютому 2019 року з доходів працюючих подолян до бюджетів усіх рівнів надійшло 822 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб. Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Хмельницькій області.

Якщо порівнювати із двома першими місяцями минулого року, то темп надходжень з податку на доходи фізичних осіб надходжень склав 118 відсотки, що в абсолютній величині більше на 124 мільйони гривень.
Згідно розподілу левову частку ізї суми сплаченого ПДФО. А саме 613 мільйонів гривень отримали місцеві бюджети Хмельниччини.

За висновком провідних фахівців Головного управління ДФС у Хмельницькій області легалізація ринку праці залишається пріоритетом в роботі відомства. Адже легальні доходи працюючих жителів краю забезпечують реальні надходження ПДФО, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Також ДФС у Хмельницькій області звертає увагу роботодавців, що розмір мінімальної заробітної плати визначено Законом «Про Державний бюджет на 2019 рік», який набрав чинності 1 січня 2019 року. Відповідно мінімальна зарплата на 1 січня 2019 року становить: у місячному розмірі – 4 173 грн; у погодинному розмірі − 25,13 гривень. Вищевказана законодавча норма обов’язкова для виконання як юридичним особам, так і фізичним особам – роботодавцям.

«Підвищення соціальних стандартів оплати праці пропорційно позначилось зростанні надходжень ПДФО. Разом з тим, варто взяти до уваги, що фахівці фіскальної служби системно працюють у напрямку детінізації ринку праці. Тож, висока податкова культура працедавців, заходи роз’яснювального характеру та контрольно-перевірочна робота в підсумку мають позитивний ефект для забезпечення надходжень з ПДФО і загалом забезпечують соціальні гарантії подолян», – наголосила заступник начальника ГУ ДФС у Хмельницькій області Тетяна Процюк.

Нагадаємо, що у 2019 році потрібно буде сплачувати туристичний збір по-новому.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне