Працівника Держгеокадастру вже 4 рік судять по корупційній статті

Працівника Держгеокадастру вже 4 рік судять по корупційній статті
Фото: з відкритих джерел

Перший вирок у справі був скасований апеляцією і справу знову повернули на до розгляд. Тим часом підсудний Леонід Муляр продовжує працювати на займаній посаді.

Так, протягом 2015 року потерпіла намагалась скористатись своїм законним правом на отримання 2 га землі для ведення особистого селянського господарства. Разом із своєю заявою, вона також подавала заяви своїх родичів. Загалом сім’я претендувала на 8 га на території Жишинецької сільської ради Городоцького району. Однак, отримувала відмови.

У вироку Хмельницького міськрайонного суду йдеться, що у січні 2016 року потерпіла приїхала до Управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, аби з’ясувати причини відмови. Жінка зустрілась із підсудним Леонідом Муляром, який, як зазначено у матеріалах провадження, повідомив, що може допомогти їй у вирішенні даного питання, однак за допомогу в одержанні земельних ділянок та в прийнятті відповідного рішення керівництвом Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, їй необхідно надати йому певні кошти. І дав номер землевпорядника Вадима Кодісова. Останній мав повідомити їй про подальші дії, необхідні для одержання земельних ділянок у власність.

Потім відбулась зустріч, під час якої обумовлено було, що за 4 ділянки необхідно буде заплатити 64 тисячі гривень. Підсудний Кодісов запевнив, що виготовить землевпорядну документацію. Згодом відбулась ще одна зустріч із передачею частини суми – 20 тисяч. Весь цей час підсудні Кодісов та Муляр спілкувались телефоном та зустрічались. Під час однієї з таких зустрічей їх і затримали правоохоронці.

Під час розгляду справи судом обвинувачені свою вину не визнали.
У підсумку суд визнає і Муляра, і Кодісова винними, щоправда, вже зовсім по іншій статті – 190 – шахрайство. За рішенням суду обидва відбулись штрафом 1700 грн і 1275 грн відповідно.

Та на цьому історія не закінчується. Прокурори пішли в апеляцію і вимагали тяжчого покарання. Колегія суддів розглянула матеріали справи і визначила, що перший вирок був прийнятий і з порушеннями кримінально-процесуального кодексу і повернула справу знову в суд першої інстанції. Там справа і тягнеться з 2017 року. Враховуючи, що справа там лежить майже чотири роки і давно припала пилом, усім зрозуміло, що вона буде закрита без фактичного покарання для обвинувачених у зв’язку з закінченням процесуальних строків. Тож не потрібно бути пророком, аби зрозуміти, що адвокати тягнутимуть розгляд.

Затримання правоохоронцями корумпованих чиновників це, звісно ж, чудово. Але коли ж нарешті будуть відповідні вироки в судах?

ДОВІДКОВО:   У декларації за 2019 рік Леонід Муляр вказує, що його сім’я володіє 63 536 кв.м.землі, а сам декларант – 47 355 кв.м. Усі ділянки у найближчих до обласного центру селах: Грузевиці, Ходаківцях та Давидківцях. Зокрема одну із ділянок на 2 га Леонід Муляр отримав у грудні 2019 року.  

Володіють земельними ділянками не лише декларант, а й його неповнолітні діти – син та падчерка. У їхній власності земля під ведення особистого селянського господарства та для ведення індивідуального садівництва.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне