Працівниками НПП «Мале Полісся» проведено ряд фенологічних спостережень

Працівниками НПП «Мале Полісся» проведено ряд фенологічних спостережень
Фото: kmlis.gov.ua

Початок весни – важливий період фенологічних наукових спостережень. Саме тому науковим відділом спільно з працівниками відділу державної охорони ПЗФ НПП «Мале Полісся» проведено ряд фенологічних спостережень на окремих ділянках Парку з метою моніторингу та виявлення початку цвітіння ранньовесняних рослин. Під час  обстеження зафіксовано початок цвітіння таких ефемероїдів, як вовчі ягоди звичайні, проліска дволиста, зірочки жовті, жовтяниця черговолиста. Відмічено початок вегетації фіалки запашної, копитняка європейського, печіночниці звичайної, рясту порожнистого, купини багатоквіткової, калюжниці болотної та ін.

kmlis.gov.ua

Відрадно, що рослини добре вегетують. Проте, незважаючи на заборону, з року в рік на території Парку недобросовісні громадяни безжалісно зривають первоцвіти на весняні букети. Це призводить до суттєвого зменшення популяції та загрожує зникненням цих квітів з наших лісів.

kmlis.gov.ua

Адміністрація НПП «Мале Полісся» вкотре нагадує, що зривання чи знищення рослин на території Парку є правопорушенням. А особи, які вчинили порушення природоохоронного законодавства, зобов’язані відшкодувати збитки завдані природно-заповідному фонду згідно з чинним законодавством.

Прес-служба НПП «Мале Полісся»

Нагадаємо, що з 1 квітня на Хмельниччині розпочнеться місячник добровільної здачі зброї

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне