Працівників “Укроборонпрому” з Хмельниччини судитимуть за закупівлю продукції невідповідної якості

Фото: https://www.stopcor.org/

Службовці разом зі спільниками завдали збитків на 5,4 млн грн: запчастини можна було просто викинути – вони виявились непридатними для використання.

Джерело: видання “Стопкор” 

23 травня БЕБ повідомило про хід справи проти вісьмох осіб, підозрюваних у закупівлі неякісних запчастин для військової техніки. Запчастини потрапили до підрозділів ЗСУ, які якраз давали відсіч армії рф.

Інформацію оприлюднено пресслужбою відомства. Фігуранти завдали збитків державі у розмірі 5.4 млн грн. У оборудці взяли участь 8 осіб – жителів Хмельницької області. З них –

  • працівників ДК “Укроборонпром” – 6 ос.;
  • підприємців – 2 ос.

“Схему” реалізували на другий місяць війни – у березні 2022 року. Працівники “Укроборонпрому” купили у підприємців запчастини для військової техніки. При цьому перерахували кошти двома траншами – на 1,98 млн грн та 3,48 млн грн.

Запчастини потрапили до війська, де бійці ЗСУ раптом з’ясували, що використовувати їх неможливо: вони неналежної якості і не того типу.

Варто зазначити, що БЕБ не вказує чітко, про що ж ідеться у справі. Зокрема, у попередньому матеріалі ідеться про “товари військового призначення” (ними можуть бути і бронежилети, і зброя). А в дописі від 23 травня 2023 року – про запчастини.

Також не вказується, на якому саме підприємстві ДК “Укроборонпром” сталась оборудка. Орієнтовно по усій Україні таких підприємств є 97 шт. (і ще 21 на ТОТ).

Фігуранти отримали підозри за наступними статтями:

  • ч. 5 ст. 191 – розтрата державного майна в особливо великих розмірах;
  • ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 – оформлення завідомо фальшивих документів.

Максимальне покарання за вказаними статтями Кримінального кодексу – тюрма на термін від 7 до 12 років.

Крім того БЕБ повідомило, що арештувало майно фігурантів на суму 40 млн грн – щоб відшкодувати збитки, завдані ними державі.

На офіційній сторінці Facebook опубліковано коментар ДК “Укроборонпром”. У дописі вказано: наживатись на війні – погано.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне