Правоохоронці підозрюють двох високопосадовців з Хмельниччини у зловживанні службовим становищем

Фото: Поліція Києва

Чиновники всупереч інтересам служби, приймали рішення не виносити постанову про накладання штрафів на суб’єкти господарювання. Злочинна діяльність може обернутися для них шістьма роками позбавлення волі, інформують у поліції Києва.

Слідчі слідчого управління столичного главку поліції спільно із працівниками Головного управління Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України та Управлінням захисту інтересів суспільства і держави ГУНП у м. Києві викрили колишнього начальника Управління Держпраці у Хмельницькій області та його екс-заступника у зловживанні службовим становищем.

В ході досудового розслідування було встановлено, що при проведенні інспекційних перевірок суб’єктів підприємницької діяльності у останніх  були виявленні порушення додержання законодавства про працю. Однак, зловживаючи владою, з метою одержання неправомірної вигоди для себе, всупереч інтересам служби, посадовці приймали рішення про не накладання штрафних санкцій відносно вказаних осіб, що призвело до втрат Державного бюджету України у вигляді не надходження коштів у загальній сумі близько  1 500 000 гривень. Встановлено шість суб’єктів підприємницької діяльності, щодо яких незаконно прийнято рішення про не накладання штрафних санкцій.

Наразі обом фігурантам 1976 та 1981 років народження повідомлено про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 1 та 2 ст. 364 Кримінального кодексу України – зловживання владою або службовим становищем. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне