Правоохоронці затримали провідника, який переправляв за кордон «ухилянтів» у вентиляційній шахті вагону

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Слідчі слідчого управління ГУНП спільно з оперативниками міграційної поліції та колегами з СБУ за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури викрили чергову злочинну схему переправляння за кордон військовозобов’язаних чоловіків.

В межах проведеної спецоперації правоохоронці затримали провідника пасажирського потягу сполученням «Запоріжжя — Перемишль», який налагодив канал переправлення ухилянтів через державний кордон в обхід прикордонного контролю. Для цього він обладнав у вентиляційній шахті свого купе спеціальну схованку. За таку послугу чоловік брав від 2000 до 3000 доларів США. 

Правоохоронці затримали провідника під час перевезення чергового «клієнта» на пункті пропуску на Львівщині. За оперативною інформацією, зловмисник провадив свій незаконний бізнес уже кілька місяців.

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області оголосили затриманому підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон) Кримінального кодексу України. Суд обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Розслідування триває.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне