Правоохоронці затримали злочинну групу, яка займалася вибиванням неіснуючих боргів

2
Фото: hm.npu.gov

Детективи ГУНП в Хмельницькій області спільно з колегами із УСБУ за процесуального керівництва прокуратури затримали трьох членів злочинної групи, які займалися вимаганням. Про це повідомляє сайт поліцейських.

1

hm.npu.gov

Затриманими виявились троє місцевих жителів віком від 25 до 45 років, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Застосовуючи фізичний та психологічний тиск на потерпілих, вони займались вибиванням неіснуючих боргів.

5

hm.npu.gov

Затримали зловмисників під час передачі їм одним із потерпілих 18 тисяч гривень. У вимагачів вилучили грошові кошти, отримані злочинним шляхом, а також незареєстровану травматичну зброю.

3

hm.npu.gov

Наразі по даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 7 років позбавлення волі. Наразі слідчі дії тривають. Вирішується питання про оголошення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що у Кам’янці-Подільському поліцейські затримали групу вимагачів з Чернівців. Троє зловмисників побили та позбавили волі 43-річного чернівчанина, вимагаючи в нього 10 тисяч доларів США. Потерпілого привезли до Кам’янця-Подільського, де йому вдалося попросити випадкових перехожих про допомогу. Ті одразу ж зателефонували до поліції, що дозволило оперативно затримати вимагачів. 24 лютого близько 16-ї години до чергової частини Кам’янець-Подільського відділу поліції від випадкового свідка надійшло повідомлення про те, що у центрі міста біля ратуші по вулиці Зарванській невідомі особи побили чоловіка та примусово посадили його в автомобіль. Усіх трьох затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Поліцейські вилучили у них два пістолети, ніж, биту, резинові палиці, балаклави та грошові кошти, які вони отримали від потерпілого.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне