Правоохоронцями повідомлено про підозру посадовцям податкової та фіскальної служби, які збували службову інформацію

Жінка отримала 8,5 років ув'язнення за вбивство свого співмешканця
Фото: суд

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури слідчими слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, у взаємодії зі співробітниками управління Служби безпеки України в області, задокументовано факти несанкціонованого копіювання інформації, яка обробляється в автоматизованій базі даних Державної податкової служби України «Єдиний реєстр податкових накладних», а також збуту такої інформації третім особам.

Встановлено, що керівник підрозділу ГУ ДПС у Хмельницькій області та керівник підрозділу ГУ ДФС у Хмельницькій області, маючи відповідний доступ, несанкціоновано копіювали та збували інформацію з обмеженим доступом про фінансову діяльність та господарські операції підприємств, розташованих на території Хмельницької області.

В межах досудового розслідування вказаного кримінального провадження обом посадовцям повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах) та ч. 2 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах) КК України. Також повідомлено про підозру їх спільнику у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах) КК України.

Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне