Правоохоронцями повідомлено про підозру працівнику прикордонної служби, який продавав службову інформацію

Фото: https://sverigesradio.se/
За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області слідчими слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, у взаємодії зі співробітниками управління Служби безпеки України в області, задокументовано факти несанкціонованого копіювання інформації, яка обробляється в базах даних Державної прикордонної служби України, а також збуту такої інформації третім особам.
 
Встановлено, що посадовець одного із регіональних управлінь Державної прикордонної служби України, за попередньою змовою з мешканцем м. Хмельницького, несанкціоновано збували відомості про осіб, які перетинали державний кордон України.
 
Свої послуги зловмисники пропонували на інтернет-сайті «OLX» та оцінювали на суму від 600 до 1300 тис грн за надання інформації щодо однієї особи.
 
В межах досудового розслідування вказаного кримінального провадження посадовцю Державної прикордонної служби України повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, вчинені повторно та за попередньою змовою групою осіб), ч. ч. 2, 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинені повторно) КК України, його спільнику – у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, вчинені повторно та за попередньою змовою групою осіб) КК України.
 
Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне