Президент України відзначив за мужність загиблого воїна із Шепетівщини

Фото: Білогірська селищна рада
Жорстока війна забирає найкращих. Ціна, яку платять військові за мирне небо над нами надто висока. Серед Героїв сучасності – Процюк Віталій Романович, наш земляк, який загинув 18 грудня 2022 року поблизу населеного пункту Золотарівка, Луганської області. Хоробрий захисник, якому 27 січня мало б виповнитися 30 років.
 
Сьогодні Герой посмертно був нагороджений Орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Відзнака була вручена матері загиблого воїна головою Шепетівської РДА Олексієм Глушаковим. Вічна пам’ять Герою! — ін­формує се­лищ­на ра­да.
 
Процюк Віталій Романович народився 27.01.1994 року в селі Синютки Білогірського району. В 2000 році пішов в Гулівецьку ЗОШ, далі навчався в Славутському ліцеї на математичному факультеті. Після закінчення ліцею поступив в Тернопільський Національний університет на спеціальність – комп’ютерна інженерія, потім – економіст (магістратура) на державній формі навчання.
Працював консультантом з оформлення тендерів в Києві. В перший день війни, 24.02.2022 року, пішов добровольцем в київську територіальну оборону. Спочатку охороняв аеропорт Жуляни, Ірпінь, Бучу, далі Харківська область на кордоні з Бєлгородською областю. З ТО перейшов в ЗСУ, після чого був переведений в Луганську область.
 
В серцях рідних, близьких та побратимів Процюк Віталій, позивний Артур, назавжди залишився щирим, розумним, принциповим, цілеспрямованим, відповідальним та справжнім патріотом України. Герої не вмирають, поки пам’ять про них живе.
 
Читайте також: Кабмін погодив призначення Сергія Тюріна очільником Хмельницької ОВА
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне