Продавчиню, яка немала covid-сертифіката, Славутський суд оштрафував на 17 тис. грн

Фото: суд

Славутський міськрайонний суд оштрафував на 17 тис. грн продавчиню за порушення правил карантину.

Про це свідчить постанова від 1 грудня, інформує НГП.

За матерілами справи 3 листопада близько 17 год 15 хв  в магазині “Продукти” жінка здійснювала обслуговування покупців (продаж продукції) без документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19 хоча б однією дозою вакцини або негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції. Цим самим вона порушила вимоги постанови Кабміну №1236 від 9 грудня 2020 року і Протокол позачергового засідання коміії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  Хмельницької облдержадміністрації від 20 жовтня 2021 року.

У суді жінка вини не визнала. Пояснила, що за станом здоров`я, їй протипоказана вакцинація, а ПЛР-тест вона не робила. Однак вона не надала суду довідки лікаря про те, що їй протипоказана вакцинація.

Крім цього, захисник продавчині заявив на відсутність в діях його клієнтки складу адмінправопорушення. За його словами, відповідальність несуть лише суб`єкти господарської діяльності, а не їх працівники.

Суд не погодився з думкою захисника і наголосив: відповідальність за порушення правил карантину, передбачених Законом України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, несуть і громадяни, і посадові особи, а не лише суб`єкти господарювання.

Окремо суд зацитував рішення обласної комісії ТЕБ і НС, згідно з яким з 23 жовтня 2021 року на Хмельниччині дозволено роботу закладів торгівлі – продовольчих та непродовольчих, кіосків, магазинів, супермаркетів, гіпермаркетів виключно за умов розрахунку – 1 людина на 10 квадратних метрів, дотримання соціальної дистанції не менше 2-х метрів та при наявності у суб`єктів господарювання та їх працівників негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведено не більш як за 72 години або документа, що підтверджує вакцинацію на COVID-19 хоча б однією дозою вакцини вакцини (жовті сертифікати).

Окрім штрафу, продавчиня повинна заплатити 454 грн судового збору.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне