Прокуратура домоглась повернення у державну власність комплексу будівель на території лісового заказника «Лісогринівецький»

Фото: Ілюстративне
Задовольнивши апеляційну скаргу Хмельницької обласної прокуратури Північно-західний апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та постановив нове, яким у власність держави витребувано об’єкт незавершеного будівництва, розташований у с. Лісові Гринівці.
 
Прокуратурою встановлено, що у 2020 році проведено аукціон з продажу об’єкта державної власності – нежитлової будівлі незавершеного будівництва площею 380 кв м, за результатами якого нерухомість за заниженою ціною перейшла у власність місцевої мешканки.
 
Виявилось, що аукціон та укладення договору купівлі-продажу нерухомого майна за результатами процедури приватизації відбулось з порушенням вимог чинного законодавства та принципів приватизації, а саме – відчуження об’єкта здійснилось без відома та погодження органу управління державним майном.
 
Також, органом приватизації не надано повної інформації про об’єкт та неналежно визначено початкову ціну. Так, в оголошенні про проведення аукціону з продажу будівлі не було зазначено відомості про земельну ділянку, на якій вона знаходиться, а також не враховано, що земля належить до території природно-заповідного фонду місцевого значення лісового заказника «Лісогринівецький».
 
За рішенням суду комплекс будівель зобов’язано повернути у державну власність.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне