Прокуратура домоглась реального покарання винуватцю ДТП зі смертельними наслідками

Фото: 1news.com.ua
За результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури області, апеляційним судом скасовано вирок Славутського міськрайонного суду в частині призначеного покарання винуватцю дорожньо-транспортної пригоди зі смертельними наслідками.
 
Досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва прокуратури слідчими теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, встановлено, що трагедія сталась у жовтні минулого року в м. Шепетівка внаслідок порушення водієм автомобіля марки «Ford Fiesta» правил безпеки дорожнього руху.
 
Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, кермувальник, рухаючись перехрестям, здійснив обгін іншого автомобіля та допустив наїзд на двох пішоходів, які переходили проїжджу частину на неврегульованому пішохідному переході.
 
Від отриманих травм одна жінка-пішохід померла у лікарні, не приходячи до свідомості. Інша потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження.
 
Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286  КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого та заподіяли тяжкі тілесні ушкодження). Вироком міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Разом з тим, від відбування основного покарання засудженого звільнено із встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки.
 
Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку.
 
«За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора вирок суду першої інстанції в частині звільнення від відбування покарання з випробуванням Хмельницьким апеляційним судом скасовано», – повідомив начальник управління прокуратури області Володимир Готра.
 
Відтак, відповідно до вироку апеляційного суду винуватець ДТП в установах відбування покарання проведе 4 роки. Окрім того, його на 3 роки позбавлено права керувати транспортними засобами.
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне