Прокуратура Хмельниччини домоглась стягнення із замовника будівництва майже 700 тис грн пайового внеску

Прокуратура Хмельниччини домоглась стягнення із замовника будівництва майже 700 тис грн пайового внеску
Фото: verge.zp.ua

Належна інженерно-транспортна та соціальна інфраструктура є необхідною умовою розвитку регіону. Джерелом для бюджетного фінансування потреб розвитку інфраструктури населеного пункту є пайова участь замовників об’єктів будівництва, яка полягає у сплаті ними до місцевого бюджету коштів у визначеному відповідно до закону розмірі.

Хмельницькою місцевою прокуратурою встановлено, що приватним підприємством проведено реконструкцію адміністративно-господарського комплексу, розташованого в обласному центрі, та переобладнано його під цех.

У зв’язку із тим, що замовник будівництва вимоги законодавства та пропозиції міської ради щодо укладення договорів про участь у створенні та розвитку інфраструктури м. Хмельницького проігнорував, прокуратурою вжито заходів до стягнення цих коштів у судовому порядку.

Рішенням господарського суду Хмельницької області позов місцевої прокуратури задоволено частково та із приватного підприємства стягнуто лише 14 тис. грн. збитків, завданих невиконанням зобов’язання щодо сплати коштів пайової участі.

Всупереч вимог законодавства, загальну кошторисну вартість об’єкта будівництва судом визначено на підставі декларації про його готовність до експлуатації, а не зведеного кошторисного розрахунку. Це і стало підставою для суттєвого зменшення розміру пайового внеску.

«Відстоюючи свою позицію, прокуратура Хмельниччини оскаржила рішенням суду першої інстанції в апеляційному порядку», – повідомив начальник управління представництва інтересів держави у суді прокуратури області Андрій Гаврилик.

Постановою Північно-Західного апеляційного господарського суду апеляційну скаргу прокуратури області задоволено та із замовника будівництва стягнуто близько 700 тис. грн.

Відтак, за втручання прокуратури місцевий бюджет поповниться коштами, призначеними на створення та розвиток інфраструктури м. Хмельницького.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне