Прокуратура оскаржила вирок щодо екс-очільника освіти Хмельницького через м’якість призначеного покарання

Фото: НГП

Прокуратура в апеляційному порядку оскаржує вирок щодо колишнього посадовця Хмельницької міської ради, який на службовому автомобілі вчинив смертельну ДТП, повідомляє пресслужба установи.

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури в суді доведено вину колишнього директора Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило летальні наслідки.

Досудовим розслідуванням, яке за процесуального керівництва галузевого відділу обласної прокуратури здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в області, встановлено, що, керуючи службовим автомобілем «Nissan Leaf», в якому окрім водія перебувало шість пасажирів, він допустив зіткнення із припаркованим автомобілем «КАМАЗ».

Посадовець перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди два пасажири автомобіля «Nissan Leaf» загинули на місці події, троє отримали тяжкі тілесні ушкодження та ще один пасажир – тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб).

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Разом з тим, оскільки процесуальний прокурор у судовому засіданні пропонував призначити обвинуваченому основне покарання у виді 9 років позбавлення волі, вирок суду першої інстанції оскаржено до Хмельницького апеляційного суду через м’якість призначеного покарання.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне