Прокуратура вимагає від забруднювачів земельної ділянки у м. Шепетівка її відновлення та відшкодування 36 млн грн

Фото: https://www.0382.ua/
Шепетівською окружною прокуратурою заявлено позов про стягнення 36 млн грн шкоди, завданої засміченням земельної ділянки у м. Шепетівка небезпечними відходами, та про її приведення у попередній стан.
 
Вказані небезпечні відходи – шліфувальний металошлам утворились у процесі господарської діяльності луцького підприємства, яке зобов’язане вивозити їх на спеціальні об’єкти.
 
Попри це, у травні 2018 року дорогою до місця утилізації сміття у м. Горішні Плавні Полтавської області його самовільно вивантажено на території колишнього маслозаводу в м. Шепетівка.
 
Згодом місцевий мешканець використав його для облаштування заїзду до власного господарства.
 
Внаслідок цього допущено забруднення ґрунту вміщеними у цих відходах речовинами міді, нафтопродуктів, нікелю, фосфору, хлоридів, цинку.
 
Як повідомив керівник окружної прокуратури Роман Олійник, позов перебуває на розгляді у Шепетівському міськрайонному суді.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 
Нагадаємо, що спеціалістами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, під час обстеження земельної ділянки, яка розташована у м. Шепетівці, встановлено факт засмічення вказаної земельної ділянки речовиною невідомого походження з різким запахом нафтопродуктів.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне