Протягом місяця порушники завдали понад 10 тис. грн збитків, – рибоохоронний патруль Хмельниччини

68
Фото: .darg.gov.ua

У період з 1 по 30 листопада 2019 року державними інспекторами Хмельницького рибоохоронного патруля проведено 61 рибоохоронний рейд та викрито 74 порушення природоохоронного законодавства, з яких 23 – грубі.

Також складено 16 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та 17 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Крім цього, оформлено 18 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.

«За цей період на порушників накладено 1 360 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 10 191,5 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 281 кг водних біоресурсів. Також вилучено 18 од. заборонених знарядь лову та ще 44 од. – за актами виявлення та вилучення майна. Власник якого не встановлений», – повідомив в.о. керівника рибоохоронного патруля Олег Атаманчук.

Крім цього, 50 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Наприклад, 11 листопада державні інспектори викрили місцевого мешканця, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – хваткою. Інцидент стався на р. Бованець, поблизу с. Куровечка Волочиського району. Порушник виловив 65 екз. карася сріблястого та 20 екз. плітки. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 2 805 грн.

12 листопада рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. У громадянина вилучено хватку та водні біоресурси (47 екз. карася сріблястого та 1 екз. щуки). Завдано збитків у розмірі 1 139 грн.

На осіб складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено. Матеріали справи готуються для передачі до Волочиського районного суду.

Також упродовж листопада державні інспектори регулярно виявляли продаж водних біоресурсів без документів на ринках області. Із порушеннями торгували у м. Деражня, м. Старокостянтинів, смт Летичів, м. Шепетівка та м. Хмельницький.

На всіх порушників складені протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до судів за місцями скоєння правопорушень.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне