Протягом одного дня порушники завдали понад 3 тис. грн збитків, – Хмельницький рибоохоронний патруль

131
Фото: darg.gov.ua

11 листопада 2019 року рибпатрульні Хмельниччини виявили два грубих порушення правил рибальства.

Близько 6 години державні інспектори викрили місцевого мешканця, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – сіткою. Інцидент стався на р. Бованець, поблизу с. Федірки Волочиського району. Порушник виловив 18 екз. карася сріблястого. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 306 грн.

Згодом рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. Випадок стався на р. Бованець, поблизу с. Куровечка Волочиського району. У громадянина вилучено хватку та водні біоресурси (карась сріблястий – 65 екз. та плітка – 20 екз.). Завдано збитків у розмірі 2 805 грн.

На осіб складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено. Матеріали справи готуються для передачі до Волочиського районного суду.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр плітки становить 85 грн, карася сріблястого – 17 грн.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне