Регіональний представник Уповноваженого на Хмельниччині взяла участь у форумі щодо доступності маломобільних груп населення

Фото:

Регіональний представник Уповноваженого Верховній Ради України з прав людини в Хмельницькій області Оксана Кізаєва взяла участь у форумі «Доступність маломобільних груп населення: перешкоди, способи їх усунення, підвищення відповідальності посадових осіб, підвищення якості виконання будівельних робіт та інші сьогоденні проблеми».

У форумі, організованому Громадською організацією «Світ без бар’єрів», взяли участь представники Хмельницької міської ради, відділу містобудування та архітектури Хмельницької облдержадміністрації, представник Хмельницького інституту соціальних технологій Університету «Україна», представники громадських організацій.

Під час заходу відбулося обговорення проблем маломобільних груп населення в місті Хмельницькому та пошуки шляхів їх вирішення.

Оксана Кізаєва розповіла учасникам форуму про моніторинг забезпечення доступності інформації, середовища та послуг в контексті реалізації прав маломобільних груп населення під час проведення моніторингових візитів на Хмельниччині.

За результатами форуму ухвалена Резолюція, яка, зокрема, передбачає формування переліку об’єктів, які потребують приведення у відповідність вимогам доступності та безпечності маломобільних груп населення, та об’єктів, будівництво яких забезпечить інклюзивність міста в цілому. Також планується залучення громадських організацій осіб з інвалідністю на стадії проектування об’єктів будівництва громадських будівель і споруд, інших об’єктів загального користування.та підписання актів приймання-передачі виконаних будівельних робіт після погодження з громадськими організаціями осіб з інвалідністю щодо відповідності об’єктів вимогам доступності та безпеки.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне