Рекордну кількість сіянців виростили цього року лісівники Хмельниччини

Фото: Ольга Ржепянська

Цього року лісівники збільшать обсяги заготівлі насіння. Працівники Подільського офісу вже виростили та посіяли рекордну кількість сіянців – 17 мільйонів.

Окрім цього, заготовили 185 кілограмів насіння. Переважна частина складається з хвойних порід — 179 кілограмів. Серед них: сосна звичайна, сосна кримська, ялина європейська, модрина та інші породи. Також наразі зібрано п’ять кг черешні й один кілограм берези.

Про це Суспільному Хмельницький розповіла комунікаційниця Подільського лісового офісу Ольга Ржепянська.

За її словами, восени основний акцент робитимуть на заготівлі жолудя. У планах — запаси майже 50 тонн.

“Жолуді збирають під деревами після опадання. Це важливий ресурс для відновлення дубових лісів, які є домінантними в багатьох районах Подільського офісу”,— каже Ольга Ржепянська.

Також у третьому кварталі, каже, лісівники заготовлятимуть насіння бука, клена, горіха, липи та інших цінних порід.

“Збір насіння певних груп деревних порід має свої особливості. Скажімо, велике насіння бука, дуба, горіха збирають після його опадання. Найперше опадає порожнє та пошкоджене насіння, дещо пізніше – здорове та високоякісне”,— розповіла комунікаційниця Подільського лісового офісу.

Робота лісівників, каже Ольга Ржепянська, включає не тільки збір насіння, але і його подальшу обробку та зберігання. Зібране насіння зазвичай висівають у лісових розсадниках та на селекційно насінневих комплексах. Саме від того наскільки якісним буде посівний матеріал, каже, залежатиме, яким буде майбутній ліс.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне