Результати моніторингового дотримання вимог законодавства у сфері доступу до публічної інформації Красилівською міською радою

Фото: www.ombudsman.gov.ua

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області Оксана Кізаєва та регіональний координатор Ольга Осередчук здійснили моніторинговий візит до Красилівської міської ради з метою моніторингу розпорядників інформації щодо яких надходить найбільше скарг про порушення Закону України «Про доступ до публічної інформації».

На офіційному сайті громади оприлюднюються проекти/рішення міської ради та її виконавчого комітету, інформація про загальні правила роботи установи. Також на сайті оприлюднено порядок доступу до публічної інформації, розпорядником якої є Красилівська міська рада та її виконавчий комітет, в якому зазначено яким чином та куди можна подати відповідний запит, визначено порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядника інформації та пропонується форма запиту на публічну інформацію, також зазначені розміри фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію, які затверджені розпорядженням від 29.08.2011 року № 265/2011-р.

www.ombudsman.gov.ua

Окреме місце для роботи запитувачів із документами визначено в к. 304 (кабінет загального відділу на третьому поверсі). Працівники, які працюють із запитами на публічну інформацію, періодично проходять навчання. Запити на публічну інформацію обліковуються в окремому журналі.

Водночас монітори звернули увагу на те, що на офіційному сайті громади оприлюднено рішення міської ради та її виконавчого комітету лише з травня місяця 2019 року, не оприлюднено звітів, в тому числі щодо задоволення запитів на інформацію, переліку наборів даних, що оприлюднюються у формі відкритих даних, правила внутрішнього трудового розпорядку.

За результатами візиту буде підготовлено звіт та надано відповідні рекомендації.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне