Резиденція Святого Миколая зустрічає гостей в Старокостянтинові

Фото: https://suspilne.media/

До п’ятого січня працюватиме Резиденція Святого Миколая в Старокостянтинові. Розташована вона на території старовинного замку князів Острозьких. На гостинах в Миколая побувала команда Суспільного.

Святий Миколай зустрічає гостей у казковому будиночку на території замку князів Острозьких у Старокостянтинові. Після привітань із новорічними святами роздає їм подарунки.

Тим часом за дверима резиденції діти, в очікуванні зустрічі з Миколаєм, співають колядки. Обрядові народні пісні заспівали діти й для Миколая.

Святий Миколай зустрічає дітей у будиночку на території замку князів Острозьких у Старокостянтинові. Фото: Суспільне Хмельницький

Дев’ятирічні: Аріна Лошак зі Старокостянтинова і Варя Кураш із Харкова кажуть, що гостинами задоволені.

“Я ішла з гарним настроєм і мені сподобалося. Мені сподобався Миколай, я вірю в дива”, — каже Аріна.

“Мені сподобалося”, — каже Варя.

Мама Варі Кураш – Ольга, каже, такі заходи потрібні для дітей.

“Діти без свят не можуть. Ми кожен намагаємося загадати бажання, щоб мир був, що діти були щасливі, щоб всі батьки додому повернулися”, — розповідає Ольга Кураш.

Аби діти були щасливі, у Святого Миколая є свій секрет.

“Миколай має бути доброю і ввічливою людиною. І бажати дітям тільки добра, щоб у них було щасливе дитинство. Щоб Бог дав нам миру і вони росли щасливо в щасливій державі”, — розповідає Святий Миколай.

Резиденцію Святого Миколая на території замку князів Острозьких відкрили вдруге, розповів начальник управління культурної політики та ресурсів виконкому Старокостянтинівської міської ради Олександр Афанасьєв.

“Діти відчувають цю атмосферу, магічність. За концепцією в нас є замковий кіт Маркіз, який завжди комунікує з мешканцями громади. І він запрошує власне Святого Миколая доєднатися і приїхати в місто Старокостянтинів і відкрити резиденцію”, — розповідає Олександр Афанасьєв.

Замковий кіт Маркіз Сангушко вмостився на скрині з подарунками, які дають усім відвідувачам резиденції, і в вікно виглядає гостей. Постійні відвідувачі резиденції – Валентина Черниш з внучками.

“Дітям тут весело, і цікаво. Вони тут бігають, і малюки тут бігають”, — каже жінка.

Резиденція Святого Миколая в Старокостянтинові працюватиме до п’ятого січня.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне