Рятувальники закликають громадян не ризикувати життям, виходячи на кригу у період відлиги!

Рятувальники закликають громадян не ризикувати життям, виходячи на кригу у період відлиги!
Фото: rudana.com.ua

Замерзлі водойми країни продовжуть атакувати любителі зимової риболовлі. У гонитві за кожною рибиною вони дуже часто нехтують власною безпекою, тим самим провокуючи надзвичайну подію. Значно зростає ризик стати жертвою власної необачності у період відлиги. Саме зараз, в результаті перепадів температури повітря, водойми країни становлять особливу небезпеку! Попереджати громадян про це не втомлюються рятувальники ДСНС.

Щодня фахівці Служби порятунку відвідують замерзлі річки та озера, де спілкуються з громадянами про правила безпеки.

Рятувальники Хмельниччини здійснили профілактичний рейд місцями зимової ловлі риби у м. Нетішин та його околицями. Під час заходу працівники ДСНС попередили громадян, котрих вдалося застати за улюбленим дозвіллям – ловлею риби, а також перехожих про небезпеку перебування на льоду, особливо у відлигу.

Разом з тим, почастішали випадки, коли після школи, або ж замість школи, через вимушені карантинні канікули, до водойм вирушають діти. На жаль, дитяча допитливість може призвести до трагедії.

Шановні громадяни!

З метою попередження нещасних випадків на замерзлих річках та озерах, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян не виходити на тонку кригу у період відлиги, і обов’язково застерегти від цього своїх дітей.

Завзятим рибалкам також слід зважати на те, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки при знаходженні на льоду.

Пам’ятайте, що необдумана та необережна поведінка може коштувати життя!

Нагадаємо, що 1 лютого о 12:17 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у  с. Улашанівка Славутського району виникла пожежа житлового будинку. До місця виклику було направлено чергове відділення вогнеборців 18 Державної пожежно-рятувальної, які побороли загорання будинку і не допустили подальше розповсюдження вогню. В результаті пожежі було знищено перекриття  на площі 2 кв.м.

О 17:39 тривожний сигнал пролунав у 34 Державному пожежно-рятувальному пості. Як виявилось, допомоги потребують у  с. Пасічна Старосинявського району — там загорівся приватний сінник. Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем. Вогнем знищено 0,3т. сіна.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне