Роботодавці Хмельниччини сплатили майже 3 мільярди гривень єдиного внеску

Фото: AgroPolit.com

Протягом січня-червня 2019 року Головним управлінням ДФС у Хмельницькій області проадміністровано до державних цільових фондів сплату 2 мільярдів 832 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. У порівнянні з першим півріччям до минулого року на 22 відсотки, або на 520 мільйонів гривень.

При цьому індикативне завдання виконано на 102 відсотки, а це означає що додатково на соціальні потреби надійшло 62 мільйони гривень.

«Позитивна динаміка сплати ЄСВ досягається в першу чергу за рахунок співпраці і сумління роботодавців, які розуміють пріоритетність відрахувань на соціальні потреби. Важливу роль тут також відіграє проведення інформаційної кампанії, спрямованої на детінізацію ринку праці та підвищення рівня заробітної плати найманих працівників. Бо обізнаність із законодавством і діяльність у правовому полі – це кращі умови для розвитку бізнесу» – зауважила начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Хмельницькій області Оксана Дмитрієва.

Слід зазначити, що відповідно до Закону України від 23 листопада 2018 року №2629-VIII „Про Державний бюджет України на 2019 рік” (далі – Закон), який набрав чинності з 1 січня 2019 року, розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму змінені. Відповідно, ці показники вплинули на оподаткування.

Нагадаємо, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За наявності у платника єдиного внеску одночасно із зобов’язаннями зі сплати єдиного внеску зобов’язань зі сплати податків, інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами, зобов’язання із сплати єдиного внеску виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями, крім зобов’язань з виплати заробітної плати (доходу).

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне