Розпочато кримінальне провадження проти полончанина, який пропонував хабаря поліцейському

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Ще восени суд позбавив 34-річного полончанина права керування через водіння у нетверезому стані. Проте чоловік проігнорував це рішення. Вчора патрульні зупинили порушника, і під час складання протоколу за керування без посвідчення порушник почав пропонувати поліцейським гроші. Ті одразу викликали на місце слідчо-оперативну групу. 

Вчора, 7 лютого, у м. Полонне екіпаж сектору реагування патрульної поліції виявив водія, що керував автівкою без відповідних документів. Чоловік вирішив уникнути наслідків правопорушення, запропонувавши поліцейським хабар. Проте патрульні одразу ж викликали на місце слідчо-оперативну групу. 

Відтак, чоловікові доведеться нести за свої дії як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Згідно ч. 4 ст. 126 КУпАП (Керування транспортним засобом без відповідних документів) йому загрожує штраф у розмірі понад 20 400 гривень. 

За фактом пропозиції неправомірної вигоди поліцейським слідчі Шепетівського райуправління поліції також відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу, обмеження або позбавлення волі терміном від 2 до 4 років.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне